- Promocja -15 %
- Olejek BIO
- Duże opakowanie 10 ml
Odkryj delikatny naturalny macerat z kwiatów arniki, który tradycyjnie stosuje się w pielęgnacji zmęczonej skóry i mieszankach do masażu. Idealny do wzbogacania kosmetyków, olejów oraz rytuałów relaksacyjnych.
Nasiona, olejki eteryczne, akcesoria do uprawy i rośliny egzotyczne w jednym miejscu
Stawiamy na naturalne i przyjazne produkty
Pomożemy ci w uprawie – poradnik, blog i kontakt osobisty
InPost, PPL, DPD, GLS – punkt odbioru, paczkomat lub dostawa do domu
Olej arnikowy to macerat olejowy z kwiatów arniki górskiej w wysokiej jakości oleju słonecznikowym. Jasno żółte kwiaty arniki są powoli macerowane (wyciągane) w niskiej temperaturze przez kilka tygodni, aby ich aktywne, rozpuszczalne w tłuszczach składniki przeszły do oleju. Rezultatem jest delikatny olej ziołowy, który jest popularny w kosmetyce do masażu i pielęgnacji ciała.
Arnica montana – czasami określana jako „arnika górska" – ma w tradycji ziołowej długą historię stosowania, szczególnie w preparatach przeznaczonych do lokalnej pielęgnacji przemęczonych części ciała.
Olej arnikowy jest w tradycji ziołowej kojarzony z lokalną pielęgnacją przemęczonych partii ciała – typowo po sporcie, wysiłku fizycznym lub wymagającym dniu pracy. Dlatego we współczesnej kosmetyce często pojawia się w olejkach do masażu i balsamach do pielęgnacji ciała.
W tekstach fachowych i tradycji ziołowej olej arnikowy często wspomina się w związku z lokalną pielęgnacją miejsc, gdzie skóra jest narażona na obciążenie – np. w okolicy siniaków lub przemęczonych mięśni. Przy jakichkolwiek dolegliwościach zdrowotnych zawsze postępuj zgodnie z zaleceniami lekarza i nie używaj oleju arnikowego jako zastępstwa opieki medycznej.
Opis
Chwilowo nie możesz polubić tej opinii
Zgłoś komentarz
Zgłoszenie wysłane
Twoje zgłoszenie nie może zostać wysłane
Napisz swoją opinię
Recenzja została wysłana
Twoja recenzja nie może być wysłana
Odkryj delikatny naturalny macerat z kwiatów arniki, który tradycyjnie stosuje się w pielęgnacji zmęczonej skóry i mieszankach do masażu. Idealny do wzbogacania kosmetyków, olejów oraz rytuałów relaksacyjnych.
check_circle
check_circle